De Alde Stjelp, stucadoors & afbouw

De Alde Stjelp, stucadoors & afbouw
©: Anne van der Heide

De Alde Stjelp is het bedrijf van Anne van der Heide en is te vinden in een gerestaureerde boerderij aan de Mûnewei 4.

De boerderij heeft een prachtige showroom.
Het bedrijf is trendsetter, allround en breed inzetbaar, specialist , STUCKEUR, NOA, STUCGILDE, KOMO en Erkend Leerbedrijf, een traditioneel ambacht en moderne technieken: hetgeen De Alde Stjelp allemaal omvat. 
Bij De Alde Stjelp houden ze van uitersten.

Anne is begonnen in 2004 als een eenmanszaak en in 2024 uitgegroeid naar een middelgroot bedrijf met 15 vakbekwame en enthousiaste medewerkers die voornamelijk bezig zijn met restauratie, renovatie, styling, stucwerk, maar bijvoorbeeld ook met prachtige badkamers en diverse werkzaamheden op het gebied van "Beton-look" en akoestische oplossingen.

Ze leveren ouderwets goed vakwerk in een tijd waarin alles snel, efficiënt en resultaatgericht moet zijn, want kwaliteit wint altijd.
Hier geen mooie beloften, maar mooi werk.
Geen dure kreten, maar betaalbaar vakmanschap, zonder lange wachttijden. Uitstekende service met jarenlang plezier.

De Alde Stjelp stucadoors is specialist in specialistisch stukadoorswerk.
De prestaties worden regelmatig getoetst door de KOMO/KIWA en STUCKEUR. Door deze controles blijft het werk dat zij leveren op hoog niveau en de kwaliteit gewaarborgd.

Daarnaast ontwikkelen zij zichzelf voortdurend door middel van scholing en houden ze alle trends rondom techniek, verduurzaming en styling nauwlettend in de gaten, om zo het beste uit het vak te halen.

Een paar referenties waar ze trots op zijn: dat zij betrokken waren bij uitvoering zijn de Restauratie van de Blokhuispoort in Leeuwarden, Restauratie van RUG te Leeuwarden en misschien wel de mooiste Restauratie van afgelopen jaren is de "In de Brouwerij" te Leeuwarden.

Dit project bevatte een flinke verbouwing en uitbreiding van een oud pand uit ca. 1870 waar een Hotel, Grand Café en bierbrouwerij in worden/zijn gevestigd. Dit pand was van de voormalig oud- procureur-generaal van het Leeuwarder gerechtshof. Tijdens de sloop kwam er een schitterende, decoratief plafond met plantmotieven tevoorschijn na het verwijderen van het gips. Duidelijk beschadigd. Hier werd ruim 6 maanden aan gewerkt om het te restaureren. Een prachtige uitdaging om deze restauratie kwaliteiten te laten zien!!
Onze meesterstucadoor Doeke Ynema voerde al het stucwerk uit, Randolph Algera uit Heerenveen werd ingeschakeld als restaurator, gespecialiseerd in het herstellen van dergelijke historische schilderingen. 

Wie is Anne en wat was de oorsprong van het bedrijf.

Anne van der Heide is eigenaar van stukadoorsbedrijf “De Alde Stjelp".  Anne is getrouwd met Henke. Ze hebben twee dochters, Maike Froukje (5)en Rieneke Trijntje (2). Anne is opgegroeid in Nes (D), aanvankelijk was het de bedoeling dat Anne zich zou richten op de commerciële bollenteelt. Hij volgde hiervoor een HBO-opleiding in Hoorn.

Toch is het anders gelopen, Anne kwam in de bouw terecht.
Hij vertrok voor een periode van acht weken naar Berlijn om daar mee te werken aan de explosieve groei, die deze stad destijds kenmerkte. Na het Berlijnse avontuur heeft hij vijf jaar voor de afbouwgroep Groningen gewerkt. Intussen had hij alle kneepjes van het vak onder de knie. Hij kwam in 1999 bij Alfastuc, eerst als voorman en later als uitvoerder en leermeester.

1989, De oude boerderij     

Toen de oude boerderij van Walsma te koop kwam, in 2004, is Anne zijn eigen stukadoorsbedrijf begonnen.

logo

Na drie jaar werd zijn eerste vaste werknemer, Jan Kooistra, aangenomen. In 2011 waren er acht werknemers in vaste dienst. De twee noordelijke provincies waren het voornaamste werkgebied van “De Alde StjeIp”. Tot zijn vaste klanten-kring behoorden in 2011 o.a. Hajé restaurants, FRISO bouwgroep, diverse architecten en designers, maar ook vele particulieren.

Anne straalt bevlogenheid uit met passie voor zijn bedrijf. Zijn streven is perfectionisme tegen een nette prijs. Anne is inmiddels expert op het gebied van akoestisch, geluidsabsorberend pleisterwerk. Ook is zijn bedrijf specialist in katoenpleister. Katoenpleister heeft veel voordelen. Het is brandwerend, geluidsabsorberend en antistatisch.  Een ander specialisme is het werken met leempleister voor de ecologische bouw. In de toekomst wil hij zich ook nog meer richten op het restylen van winkelpanden.

Op 14 mei 2011 tijdens de open dag, zagen we dat Anne klaar is voor de toekomst. Er is dan na een fikse verbouwing een prachtige ontvangstruimte en showroom gerealiseerd. Waarbij zijn motto, representant van de nieuwe generatie stukadoors, volledig tot zijn recht komt. Vanaf mei draaide Henke ook volledig in het bedrijf mee. 

Bron deel 2: De Doarpsskille, maart 2011                            

© Tekst: Pieter Hoogland en Anne van der Heide © Foto voorblad: Anne van der Heide
Lees meer

Gerelateerde informatie


VenstersFoto’s