Kapsalon Geartsje

Kapsalon Geartsje
©: Annie Bremer

Kapsalon Geartsje

ln deze editie van bedrijf in beeld richten we ons vizier op “Kapsalon Geartsje". Geartsje woont met echtgenoot Fred en kinderen Pier en Froukje op De Buorren 20.

Eind 1985 hebben ze de woning met schuur gekocht van de gemeente. Voorheen oefenden Atze en Hendrikje hier hun boerenbedrijf uit. Begin 1985 werden de eerste voorbereidingen getroffen om een Kapsalon te maken. lk begreep van Fred dat vooral het leeghalen van de hooizolder een favoriete bezigheid was (dus niet! ).

Geartsje werkte destijds nog als bedrijfsleidster bij kapsalon Ron Verhoef in Kootstertille. In november 1987 werd de Kapsalon geopend, reeds in december kwam Wilma Liemburg in dienst. Begin jaren negentig onderging de kapsalon, wegens enorm succes, haar eerste face lift.

In 2004 werd de Kapsalon wederom geheel gemoderniseerd en ook nu nog oogt de kapsalon uiterst modern en functioneel. Momenteel bestaat het team uit  Sippie (13 jaar in dienst , Janny (8 jaar in dienst), Alie, Sandra en natuurlijk Geartsje zelf.

Natuurlijk wist ik al dat het bij Fred en Geartsje gezellig vertoeven is en er volop ruimte is voor humor. Eén anekdote wil ik graag met de lezers delen. Geartsje was eens in ‘Haersmahiem’ te Buitenpost vergeten om een permanentmuts mee te nemen. Dus een plastic BOVAG tas bood uitkomst. Er werden enkele gaten in geknipt en vervolgens zat de betreffende vrouw met een plastic tas op haar hoofd met aan beide kanten reclame voor BOVAG.

Geartsje en haar medewerkers hebben inmiddels een klantenkring tot in de wijde omtrek van Oosternijkerk, waarbij ze hun vak vol passie uitoefenen. Kortom een bedrijf waar we, ook als dorp oprecht trots op mogen zijn.

De Doarpsskille, juni 2011

© Tekst: Pieter J Hoogland © Foto voorblad: Annie Bremer
Lees meer

Gerelateerde informatie


VenstersFoto’s