Wees een Zegen, 1970


Wees een Zegen, 1970
©: Leentje Talstra-Linthof

Deze foto toont een gevarieerd gezelschap, zowel vrouwen als mannen. Je zou het zo kunnen zeggen: de hervormde vrouwenvereniging “Wees een Zegen” ging op reis en de mannen mochten ook mee. Een datum is niet bekend maar zal rond 1970 liggen. Omdat de opstelling niet in duidelijke rijen is, ga ik hier uit van twee rijen: vooraan op hurken en een rij staande mensen waarbij een enkeling vrijwel niet te zien is. Alleen de familienaam van de man is gebruikt.

Zie ook de erfgoedmarkers bij onderstaande foto.

Vooraan vlnr: Renske de Jong, Geert Linthof, Jelle de Jong, Hitje Torensma, Haakje van der Veen, Geertje Torensma, Anneke de Jong, Tetje Dijkstra.

Achteraan: Marten Kooistra, Anne Ages de Jong, Klaske Hiemstra, Eelkje Linthof, Renske Holwerda, Richtsje van der Vliet, Pieter Holwerda, Durkje de Vries, Jacob van der Veen (half), Brand Hiemstra, Hinke de Vries, Theunis Linthof, Beth de Vries, SietskeHaaima, Wiebe de Vries (helemaal achteraan), Tine Linthof (om het hoekje), Pietrikje Weidenaar, Wiebe Holwerda, Doutzen Kooistra, de (onbekende) chauffeur, Afke Holwerda en Wessel Dijkstra. 

Colofon

De Doarpsskille, maart 2014

© Tekst: Erthee © Foto voorblad: Leentje Talstra-Linthof
Lees meer

Gerelateerde informatie


OnderwerpenFoto’s